Жители на столичния квартал Мусагеница сигнализират за върховна глупост - асфалтирани

...
Жители на столичния квартал Мусагеница сигнализират за върховна глупост - асфалтирани
Коментари Харесай

Асфалтираха дървета в столичен квартал СНИМКИ

Жители на столичния квартал " Мусагеница " алармират за висша нелепост - асфалтирани дървета.

По първични данни асфалтът е положен през почивните дни пред един от питателните магазини в квартала.

В обществената мрежа Фейсбук са оповестени фотоси, които напълно образно показват асфалтирания терен.

Граждани изразиха възмущението и гнева си от стореното, те дефинираха действието като " незаконно ".

" Аз персонално чакам до седмица там асфалт да няма и градинката да е възобновена. Още повече, че това е квартален магазин, там пазарят единствено хора от " Мусагеница " и от близката болница, тъй че паркинг не е необходим. Никой от кварталните магазини не разполага с паркинг, даже и огромните ", написа Стефи Т.

Хората се надяват да бъдат подхванати своевременни дейности за премахване на положения асфалт, защото той ще навреди на дърветата.

" Очакваме асфалтът да бъде отстранен, преди да умрат дърветата! И да бъдат възобновени зелените площи! Все отново е това е градинка, а не улица ", разяснява Елена И.

Петко Горанов, кмет на СО-район " Студентски ", написа в профила си в обществената мрежа, че е осведомен със случая. Той разяснява, че са осъществявани строителни произволи и неприемливи асфалтови работи. 

" Уважаеми жители, получихме сигнал за противозаконен градеж в кв. " Мусагеница " в парцели 68134.1602.6103, 68134.1602.4337, 68134.1602.6022. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район " Студентски ". Това е самоуправно деяние, осъществено целеустремено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен ", написа той.

Кметът твърди, че се подхващат дейности по определяне на всички обстоятелства и условия за налагане на наказания, според законодателството.

" Ще бъде приложена цялата суровост на закона ", безапелационен е Петко Горанов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР